CV

Arbete

2001-2004 | Linköpings Universitet, Campus Norrköping

Ansvarig för VR-labb på Linköpings Universitet, Campus Norrköping.
Jag gjorde labbets webbplats, programmerade styrutrustning för den 10×3 meter stora duken med 3 projektorer samt var support för både studenter och personal.

2005-2021 | Hultsfreds kommun

Hos Hultsfreds kommun har jag haft flera projekt i olika omgångar. Jag började som halvtid support-tekniker och halvtid utvecklare. Första åren byggde jag både intranät och extern hemsida i EPiServer med C# .NET.

Under två år var jag delansvarig för en webbprogrammeringsutbildning på Campus Hultsfred. Jag var både lärare i PHP samt ansvarig för studentkontakter.

Under fem år var jag med och startade Makerspace Hultsfred. Det gav framförallt barn och ungdomar möjlighet att testa på ny teknik i form av AR/VR, 3D-printing, modellering, programmering m.m. Makerspace finns kvar i en mindre form på Hultsfreds bibliotek. Makerspace gav även ett spinn-off företag Additivt Teknikcenter i Hultsfred AB som jag var med och drog i gång. Det är en satsning för att ge lokala företag en möjlighet att komma igång med nya tillverkningssätt, framförallt 3D-printing. Företaget driver även YH, och gymnasieutbildningar inom 3D-printing. Makerspace var tillsammans med en lokal förening med att starta och driva Tjejkollo några år för att inspirera unga tjejer att använda ny teknik och programmering.

Som utvecklare var jag med och byggde hultsfred.se i WordPress. Denna har utvecklats och driftats under åren och det blev även ca 10-15 andra webbplatser för olika projekt och tjänster.

De sista 5 åren så arbetade jag mer som verksamhetsutvecklare där jag även hjälpte till med projektledning, workshops, processkartläggning och upphandlingar. Jag var även med i en gruppering som jobbade med BI-frågor, där vi jobbade med Hypergene, Power BI som rapportverktyg och Power Query, Power BI, Python, SQL m.m. som verktyg för att tvätta och lagra data.

Det sista stora projektet jag var med i var byggnationen av Hultsfreds bibliotek med möjlighet att bygga nytt, men ny spännande teknik som skulle vara både förenklande för personalen och tillföra ny funktion till verksamheten i huset. I nya biblioteket ryms förutom biblioteket även Svenskt rockarkiv, Makerspace, Studierum, Ljudstudio, Anhörigstöd m.m.

2011 – 2017 | Web111 (enskild firma)

Eget företag där jag nästan uteslutande jobbat med webbplatser i WordPress. Driftar många webbplatser på egen server via DigitalOcean. Jobbar både med löpande underhåll och även utvecklingsprojekt. Favorittema är Divi, men jag har även använt byggt i andra teman beroende på sajtens syfte. Byggt nya plugins och teman från scratch och även anpassat och gjort barnteman.

2017 – [nu] | Treettor Aktiebolag

2017 startade jag och min fru Malin ett gemensamt aktiebolag. Malins konst och yoga tillsammans med min webbutveckling. 2021 sa jag upp mig från Hultsfreds kommun för att satsa heltid på vårat familjeföretag treettor.se.

Jag jobbar med teknik och utveckling. Framförallt programmering. Självklart fortsätter jag med att bygga webbplatser i WordPress. Men jag tänker även se om det finns projekt inom andra områden. Jag har erfarenhet av HTML/CSS/PHP/JavaScript, WordPress, Python, C/C++/C#, Pixilab Blocks, .NET, EPiServer bland annat. Jag gillar utmaningar, programmeringsutmaningar såväl som grafiska utmaningar och layoutande. Jag har använt verktyg som Visual Studio, Photoshop, Illustrator, Gimp, Blender, MS Office och en hel del annat. Jag gillar att lösa problem och läsa in data med Excel eller Power BI.

Utbildning

1995 – 1998

Naturvetenskapliga programmet på Stålhagsskolan (nuvarande Hultsfreds gymnasium)

1998-2001

Linköpings Universitet, Campus Norrköping
Högskoleingenjör i Data- och elektroteknik med inriktning Medieteknik 120hp

2016

Högskolan i Gävle
Modellering och animation i Open Source-miljö, 7.5hp

2018

Högskolan i Väst
Bitcoin och blockchain-teknik, tillämpningar och visioner, 4hp

2019

Ledarskapsutbildning – Ledarutveckling över gränserna

Annat

2004-2005
Pappaledig på heltid

2012-2021
Ideell ledare och ledamot i Hultsfred Gymnastikklubb
Gruppträningsledare, kassör och ordförande i tur och ordning.