Välj en sida

I denna blogg ska jag prata om vad jag gör i kommunen och mina tankar kring framtid. Ljust och mörkt, högt och lågt!

Hur får vi kommunen att utvecklas? Använda IT? Digitaliseras? Jag gillar inte ordet digitalisera, det får många att förknippa utveckling med fel saker.

Inte ett datasystem till! Vi har ju redan för många som det är!

För mig handlar det inte om digitalisering, det handlar helt enkelt om verksamhetsutveckling. IT och digitalisering är ett verktyg som ofta underlättar, men ibland underlättar det att ta bort ett digitalt verktyg. Så varför ska vi då kalla det digitalisering?

Framtidsspaning och hur vi kan plocka fram och använda den senaste tekniken för att ta flera steg på en gång istället för att bara köpa det säljare vill “lura” på oss. Vad kan AI (Artificiell Intelligens) hjälpa oss med? Hur kan vi få bättre och smartare beslutsstöd till våra chefer? Och framförallt, hur kan vi automatisera de rutinarbeten som en dator lika gärna kan göra istället för en människa! Inte för att kunna säga upp våra anställda, utan för att få våra anställda att överleva!

Jag kommer troligen väva in hur jag fungerar privat, och vad jag gör på fritiden. Jag kan nämligen inte säga nej 😉 Eller.. jag är ganska dålig på det. Jag tycker nämligen allt jag stöter på är alldeles för roligt, jag är alldeles för nyfiken för att säga nej.

Så vad gör jag med då. Jo, jag är ordförande i Hultsfred Gymnastikklubb, jag har en privat firma Treettor AB tillsammans med min fru, jag utvecklar webbar och hon Yoga och konst. En ganska spännande kombination. Följ henne på som art111 och Holistic Move på instagram!