Välj en sida

En hel dag med kommunal politik, juridik och ekonomi. Fantastiskt eller sömnmedel? Det är väl hur man är lagd antar jag.

Jag är någonstans däremellan, men just den här dagen har varit väldigt bra.

Första delen var en inspirerande timme med Henrik Tvarnö från Vetlanda som pratade varmt om spelet mellan kommunala tjänstemän och politiker. Det är otroligt viktigt att det fungerar. Det ska inte vara vi och dom, utan vi måste göra det bästa tillsammans. Politiker är valda av folket och tjänstemän ska utföra det som politikerna bestämmer, men det blir bäst när man gör det tillsammans och med ett gemensamt mål istället för att bara “utföra”.

Vad det gäller juridik och ekonomi så är det en rejäl snårskog och mycket utmaningar. Ha koll på kommunallagen och regeringsformen är grunden i allt. Jag är inte där en, men de ligger på min “att läsa” lista. Många lagar att hålla koll på och mycket beroende på var du jobbar i en kommun. Det var spännande att se svart på vitt hur otroligt mycket av en kommuns utgifter som består av lön till anställda. Inget nytt egentligen, men man blir lika tagen varje gång!