Välj en sida

Upptäckardan, en dag då man ska upptäcka Hultsfred. Stora och små, alla är välkomna!

Jag och Pontus bemannade Makerspace Hultsfred, en fullspäckad dag med en massa förstagångsbesökare. Men även en hel del barn som för första gången fick med sina föräldrar till Makerspace. Barn som varje vecka besöker oss och lär sig om ny teknik, spelar VR med sina kompisar och ser en massa möjligheter med teknik i framtiden (eller nutiden). Barn som troligen har ganska svårt att förklara vad det egentligen för på ”det där” Makerspace.

– Vad är det för något konstigt? Går ni bara dit och spelar?

Idag hoppas jag fler fick en känsla av att det är väldigt mycket mer än så. Ja, det är väldigt mycket lek, och det ska det vara. Men i leken lär vi oss, och det är det som är hemligheten tror jag. Våga har roligt! Då kommer önskan om att lära sig på köpet!

Det var inte bara barn. Många äldre var precis lika nyfikna och fick testa VR första gången i livet. De fick smakprov på framtidens hemtjänst, med teknik som inte är framtid utan som finns idag. Vad är en 3D-skrivare? Hur fungerar den? Och så fick de såklart testa AR i form av Microsoft Hololens.

– Så med dom här skulle jag alltså kunna arbeta precis vart jag vill? Utan att vara låst till skärmen?

Ja, precis så är det! AR (och även VR för den delen) öppnar helt nya möjligheter! Svår att förklara, det måste upplevas.

Det är SÅ kul se när gamla låsningar och fastbrända tankar lossnar och nya möjligheter sipprar in i medvetandet! Jag har världens bästa jobb! Bara så ni vet.